Thuiswinkel waarborg
X
Bestaande klanten loggen hier in:
Wachtwoord vergeten?
Welkom bij Vandaagbloemenbezorgen.com

Bij Vandaagbloemenbezorgen.com kunt u afrekenen zonder een account aan te maken.

Maakt u vaker gebruik van Vandaagbloemenbezorgen.com dan kunt u een account aanmaken om bijvoorbeeld te voorkomen dat u telkens opnieuw uw adres-gegevens moet invullen. Gemakkelijk en snel!

Nieuw bij Vandaagbloemenbezorgen.com?
X

Vandaagbloemenbezorgen.com garantie en klachten

 

Bloemen zijn een versproduct. Bloemen voor dezelfde dag worden geleverd door plaatselijke bloemisten.
Vandaagbloemenbezorgen.com levert een versgarantie van 7 dagen mits de bloemen op een juiste manier zijn behandeld. Snijd de stelen schuin aan en plaats deze in een schone vaas met voldoende water, niet in de zon en op de tocht of direct naast een fruitschaal. Tijdens langdurige warmteperiode of tijdens een hittegolf komt de versgarantie van 7 dagen te vervallen.

Eigen netwerk bloemisten

Vandaagbloemenbezorgen.com werkt met een eigen netwerk van plaatselijke bloemisten aan wie wij onze bestellingen toevertrouwen. De samenstelling van het boeket is wel afhankelijk van het dagassortiment van de bloemist. Dit kan dus iets afwijken van het boeket dat u heeft besteld.

Niet tevreden

Indien u een klacht heeft over onze producten of onze service, neem dan contact met ons op via info@vandaagbloemenbezorgen.com of via onze klantenservice op telefoonnummer 023-5.25.34.62. Bent u niet tevreden met een geleverd boeket, meld het ons dan zo spoedig mogelijk, het liefst binnen 8 dagen na levering. Maak een foto van het geleverde boeket en stuur deze onder vermelding van het ordernummer en de omschrijving van de klacht naar info@vandaagbloemenbezorgen.com. Wij nemen binnen 24 uur contact met u op. Zonder foto is het niet mogelijk om een klacht over een boeket in behandeling te nemen. U ontvangt uiterlijk binnen één week een inhoudelijke reactie op uw klacht.

 

Klachten over bezorging ? Meld het ons zo spoedig mogelijk

Is uw bestelling volgens u niet geleverd? Neem contact met ons op via info@vandaagbloemenbezorgen.com of via onze klantenservice op telefoonnummer 023-5.25.34.62. Vermeld altijd uw ordernummer. Deze kunt u terugvinden op de orderbevestiging die u heeft ontvangen. Het kan goed zijn dat de bloemen bij de buren zijn afgeleverd omdat de ontvanger niet thuis was op het moment van bezorging. Wij kunnen dat dan even voor u navragen.  Wij verzoeken u het gebrek zo spoedig mogelijk na ontdekking kenbaar aan ons te maken.

Wettelijke garantie

De wettelijke garantie is van toepassing. Dat wil zeggen dat het product dat geleverd wordt in een staat is, dat u er in redelijkheid van mag verwachten. Een geleverd product mag geen gebreken vertonen binnen de gebruikelijke levensduur van het product. Vertoont een product wel gebreken dat heeft u recht op vervanging of herstel.  Onze versgarantie doet niets af aan de wettelijke garantie.

Lid Thuiswinkel

Vandaagbloemenbezorgen.com is Thuiswinkel lid. Mocht u na een klacht niet tevreden zijn over de geboden oplossing dan kunt u een klacht indienen bij de Geschillencommissie Thuiswinkel. Meer informatie over de Geschillencommissie Thuiswinkel vindt u op de website van de Geschillencommisie www.sgc.nl  Tevens kunt u uw klacht voorleggen aan de Geschillencommissie via het Europees ODR Platform (http://ec.europa.eu/consumers/odr/).

Herroepingsrecht

Bloemen zijn een versproduct. U kunt daarom geen gebruik maken van herroepingsrecht en de bloemen terugsturen. Wijn, champagne, knuffels en andere cadeau artikelen vallen wel onder het herroepingsrecht. U heeft na ontvangst 14 dagen de tijd om gebruikt te maken van het herroepingsrecht. U kunt dit doen door een email te sturen naar de klantenservice of gebruik te maken van het herroepingsformulier op de website. Na de herroeping heeft dient u de producten zo snel mogelijk, doch uiterlijk binnen 14 dagen terugtesturen. Hier vind u meer informatie en het herroepingsformulier.